Navigation Menu
Nomades Artcore
April 252013

Το 2011 δημιουργήθηκαν οι [nomadesartcore] με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό του θεάτρου σε σχέση με τις άλλες τέχνες όπως επίσης και της σχέσης του με την κοινωνία και τον άνθρωπο. Μιας και η κοινωνία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μετατοπίζεται αέναα, η κίνηση, η παρατήρηση, η αλλαγή και η σύνθεση είναι τα εργαλεία μας στο δρόμο της δημιουργίας. Προσπάθεια να βρούμε και πάλι τον λόγο και τον τρόπο των αναπαραστάσεων στις μέρες μας. Με κέντρο τον άνθρωπο, με λόγο που γεννάται εντός μας δημιουργώντας διαλόγους, αφουγκραζόμαστε και εκφραζόμαστε μέσα από καλλιτεχνικές διαδρομές. Η κίνηση και η ανασφάλεια είναι το μόνο σταθερό μας σημείο. Στόχος να γεμίσουμε με νέες ζωές, να συνδεόμαστε με ανθρώπους και να δημιουργούμε πυρήνες, που να μπορούν και μόνοι τους να υπάρχουν, να προτείνουν, να εκφράζονται.

*Οι [nomadesartcore] είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία.

In 2011 the [nomadesartcore] were created having as a goal the redefinition of theater in relation to the other arts, as well as its relationship with society and man. Since society is a living organism which is shifting perpetually, the movement, the observation, the change and the composition are our tools on the way to creation. Trying to find again the reason and the manner of how the representations are happening nowadays. Man-centered, with reason which is born within us, by creating dialogues, we listen attentively and we express ourselves through artistic paths. The movement and the uncertainty is our only steady point . Aiming to be filled with new lives, to connect with people and create cores which will exist by themselves, they will suggest , they will express themselves.

* The [nomadesartcore] is a non-profit organization.

TelaithrionImage02

Εγκαθιδρυμένο Εγχείρημα από το 2011 | Established Project since 2011

τελεθριον

More Information»
Spithari-Waking Life
April 252013

H ομάδα Σπιθάρι-WakingLife στοχεύει να δημιουργήσει ένα ζωντανό μοντέλο βιωσιμότητας και αυτάρκειας το οποίο θα αποτελέσει χώρος συνάντησης ανθρώπων που θέλουν να γνωρίσουν τον Οικοκοινοτισμό .Επιθυμούμε με αυτό το τρόπο να συμβάλουμε στην επέκταση και ανάπτυξη ενός δικτύου Οικοκοινοτήτων.Βασικό μας μέλημα θα είναι να επεξεργαστούμε,ερευνήσουμε,εξελίξουμε καινοτόμες ιδέες σχετικά με ενεργειακή,διατροφική και στεγαστική αυτάρκεια να τις εφαρμόσουμε πρακτικά και στη συνέχεια να δώσουμε μέσω ανοικτού κώδικα όποια τεχνική πληροφορία έχουμε αποκτήσει στη πράξη.Θεωρούμε σημείο-κλειδί για την επιτυχία της προσπάθειας μας την ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας μέσω διαδικτυακής και κυρίως φυσικής δικτύωσης – σύνδεσης με ανάλογα έξω-αστικά εγχειρήματα όπως και με εντός πόλης συλλογικότητες για αυτοδιαχείρισης της ζωής.
Spithari-WakingLife is a group of people who aim to create a living model of sustainability and self-sufficiency which will be a meeting place for people who want to experience the ecovillage way of life. We wish in this way to contribute to the expansion and development of an ecovillage network .Our basic concern will be to process , explore, evolve innovative ideas on energy, food and housing and self-sufficiency plus any technical information we have acquired, to apply them practically and then spread the accumulated knowledge via open source.We consider as a key point for the success of our venture to exchange knowledge and experience through Internet and especially physical networking – connection with ventures which focus on selfmanagement of life in any aspect.

TelaithrionImage02

Εγκαθιδρυμένο Εγχείρημα από το 2012 | Established Project since 2012

More Information»
European Village
April 252013

Οφείλουμε όλοι και όλες απο εμάς να δημιουργήσουμε τις νέες κοινωνικές δομές που θα διαδεχτούν αυτό το απάνθρωπο και αχόρταγο οικονομικό σύστημα που βιώνουμε.
Όπως σε κάθε μεγάλη στροφή της ιστορίας μπορεί να μην είμαστε απόλυτα σίγουροι που θα καταλήξουμε αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε πλέον βέβαιοι για το τι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας και αυτά είναι: η πλεονεξία, ο ατομισμός, τα υπέρμετρα ΕΓΩ, η βία, η καταπίεση απο άνθρωπο σε άνθρωπο και απο τον άνθρωπο προς την ζωή γενικότερα.
Η προσέγγιση πάνω στα προβλήματα των καιρών δεν μπορεί να είναι αποσπασματική αλλά ολιστική όπως ολιστική θα πρέπει να είναι και η απαξίωση του παλιού οικονομικού μοντέλου.
Τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα είναι στην βάση τους προβλήματα συνείδησης και έτσι θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε μέσα απο την συνεργασία και τον διάλογο.
Εμείς σαν οργάνωση προσπαθούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι, την πραγματικότητα που θέλουμε θα την χτίσουμε όλοι και όλες εμείς οι “χωριάτες” του πλανητικού χωριού.

Περισσότερα εδώ

More Information»
Votanikos Kipos
April 252013

Προτείνουμε σαν τρόπο λειτουργίας την άμεση δημοκρατία μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης.
Επιδιώκουμε να λειτουργήσει ο Βοτανικός ως χώρος καθημερινής συνάντησης, πολιτικής αναζήτησης και πολιτισμικής έκφρασης μέσα από:
• Εκδηλώσεις
• Κινηματογραφικές προβολές.
• Θεατρικές και Μουσικές Παραστάσεις.
• Εικαστικές Εκθέσεις.
• Μαθήματα (Θεάτρου, Σεναρίου, Σκηνοθεσίας, Μουσικής, Χορού, Ξένων Γλωσσών, Υπολογιστών , Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες και Ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές. )
Καλούμε την κάθε μία και τον καθένα να συμμετέχει στην διαμόρφωση και λειτουργία του χώρου.

Περισσότερα εδώ

More Information»
Nea Gouinea
April 252013

Η “Νέα Γουινέα” είναι μια προσπάθεια που θέτει ως βασικό στόχο την επανάκτηση του ελέγχου πάνω στα απαραίτητα για την διαβίωση, και την αυτοδιαχείριση των βασικών μας αναγκών (σε τροφή, ενέργεια, υγεία, δόμηση, ένδυση κτλ…), αλλά και τη διάχυση της απαραίτητης γνώσης ώστε αυτές οι πρακτικές να καταφέρουν να αναπαραχθούν όπου και όπως χρειάζεται.

Περισσότερα εδώ

More Information»
hackerspace
April 242013

Το Hackerspace είναι ένας ανοιχτός χώρος δημιουργικότητας, συνεργασίας, έρευνας, ανάπτυξης και φυσικά μάθησης. Είναι όμως και κάτι περισσότερο από ένας φυσικός χώρος. Είναι μια ενεργή κοινότητα ανθρώπων με ιδέες που πηγάζουν απ’ τη φιλοσοφία του Ελεύθερου Λογισμικού.

Η ιδέα

Η ιδέα μας πηγάζει από το Ελεύθερο κι Ανοιχτό Λογισμικό (Free / Open-Source Software), από τις ανοιχτές ιδέες, μα κυρίως από την ανάγκη μας να μοιραζόμαστε με τον υπόλοιπο κόσμο τις εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει μέσα από την ενασχόλησή μας με το Ελεύθερο κι Ανοιχτό Λογισμικό.

Όπως ακριβώς μοιραζόμαστε τον κώδικά μας, έτσι θέλουμε να μοιραστούμε και τις ιδέες μας. Καθημερινά μέσω διαδικτύου διαμοιράζουμε δεδομένα κι αντιλήψεις, προβλήματα και λύσεις, από το σπίτι ή την εργασία μας. Γιατί λοιπόν να μην το κάνουμε από κοντά;

Περισσότερα εδώ

More Information»
All Listing Types All Locations Any Rating

Listing Results